Jdi na obsah Jdi na menu

Proč nosit dámské halenky

19. 3. 2020

 

 
 

Dámské halenky

Pro většinu žen jsou dámské halenkynezbytností šatníku. Vzhledem k tomu, že je nosíme tolik, je důležité vybrat si pro vás ten správný styl. Abychom vám v tomto pomohli, připravili jsme několik jednoduchých tipů na nakupování. Co se týká nakupování, tak i výběr správného místa je důležitý. Dnes je již téměř jednoznačné, že se žena poohlédne po své nové halence na internetu. Máte mnohem větší šanci najít ten svůj vysněný kousek. Procházení se po nákupních centrech je také možnost (pokud zrovna není vyhlášena karanténa), ale ztrácíte tím mnoho výhod. Na eshopech je dnes obrovský výběr, který Vám žádná kamenná prodejna není schopna nabídnout. Při procházení prodejny můžete spoustu zajímavých kousků i přehlédnout. Aby prodejny ušetřily co nejvíce místa a s tím spojených nákladů, tak jsou štendry často přeplněné různými druhy halenek a košil. Nemáte tak vlastně ani jasnou představu co se před vámi skrývá. Oproti tomu nákupy oblečení on-line jsou pohodlné. Nevýhoda, která se ukrývá pod nutností objednat si halenku bez předchozí možnosti si ji vyzkoušet, se může zdát na první pohled obrovská. Ale my na tom vidíme stále více předností. Jednak většina on-line obchodů již nabízí u každého produktu velmi přesné rozměry oblečení, takže při pečlivém porovnání s kousky oblečení ve vašem šatníku máte skoro jistotu, že Vám velikostně oblečení sedne. Větší neznámou může být materiál a barva. Až po obdržení balíčku si můžete materiál halenky osahat a zjistit jaká je její skutečná barva. Ačkoliv můžou mít eshopy profesionální fotky ze špičkových fotoateliérů, následně Vás tablet, mobil či počítač zobrazuje barvy vždy zkresleně. Dejte si mobil vedle svého monitoru a na obou zařízeních si zobrazte stejnou fotku ze stejného obchodu a hned pochopíte o čem mluvím. Barvy jsou rozdílné… Teď ale k těm pozitivům, které milujeme. V klidu svého obývacího pokoje si můžete zakoupenou halenku vyzkoušet ke svým sukním, kalhotám i leginám. Můžete tak posoudit jestli se vám halenka hodí jen k jedné sukni, nebo budete mít doma univerzální kousek, který se bude dát kombinovat s půlkou vašeho šatníku. A kousky, které Vám nevyhovují snadno vrátíte. Většinou je stačí donést zpět na nejbližší pobočku zásilkovny a je vše vyřízeno.

Nakupování v kamenných obchodech má ale i jednu obrovskou výhodu. Udržuje Vás v kondici. Udělali jsme si vlastní test v nákupním centru. Abychom si prohlédli zhruba 80 různých halenek, strávili jsme s tím i s cestou do obchoďáku 4 hodiny a udělali při tom 4.351 kroků. Což už je pěkný sportovní výkon. Otázkou ale je, zda-li není lepší nakoupit v klidu domova, a 4 hodiny raději strávit na procházce po přírodě. Volba je na každé z vás. Ale zpět k halenkám. Jak vybrat tu pravou pro Vaši postavu?

Halenky pro postavu ve tvaru jablka

Pokud máte sklon nosit většinu své váhy kolem svého středu, je pravděpodobné, že spadáte do kategorie ve tvaru jablka. Pro vás jsou těsné společenské halenky zřídka tou nejlepší volbou. Místo toho hledejte střihy, které jsou v horní části volnější a nejtěsnější pak v oblasti kyčlí. Tím vyrovnají optické nedostatky. Pozornost je dobré přenést do horní části, například vhodně zvoleným zdobením, nebo tvarem výstřihu.

Halenky pro rovnou postavu

Většina žen má boky, které jsou víceméně stejné šířky jako ramena a nemají dobře definovaný pas. Pokud vás to popisuje, máte s největší pravděpodobností tělo ve tvaru obdélníku. Odvážné krajkové halenky, které zvýrazní váš pas obvykle vypadají dobře. Pas se bude zdát více zakřivený než ve skutečnosti je a vyniknou tak hezké ženské křivky.

Halenky pro postavu přesýpacích hodin

Pokud máte dobře definovaný pas a vaše boky a poprsí měří zhruba stejně, je pravděpodobné, že máte postavu přesýpacích hodin. Pokud máte navíc štíhlou postavu, tak doporučujeme výběr těsně přiléhajících halenek, které zvýrazňují vaše křivky.

Postava tvaru hrušky nebo trojúhelníku

Většina žen spadajících do kategorie hrušek má ramena, která jsou užší než jejich boky. Výběr halenky se správnou horní částí je pro vás naprosto nezbytné. Obvykle budete chtít zdůraznit horní část těla, aby se pozornost přesunula výše od boků a hýždí. Hledejte halenky, které rozšiřují ramena a zdůrazňují váš pas. Pestrobarevné vrcholy a halenky mají sklon vypadat opravdu dobře na ženách s tímto typem těla. Nenoste bílé halenky jako většina žen, ale zkuste i trochu experimentovat s barvami.

Které halenky se nám líbí? Zde jsou nějaké typy.

halenka-orientalni.jpghalenka-s-carmen-vystrihem.jpghalenka-s-kratkym-rukavem.jpghalenka-se-vzorem.jpgruzova-halenka.jpg

 
 
 
 
 
 

#halenka #halenky #damskehalenky #blouses